СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Разширението на Околовръстното от "Младост" до АМ "Тракия" започва през октомври
 Facebook

Разширението на Околовръстното от "Младост" до АМ "Тракия" започва през октомври13.09.2019 / 17:13 - CityBuild.bg

Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

 

В участъка с дължина 5,8 км ще се инвестират близо 119 млн. лв. без ДДС, с които ще бъдат изградени две ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, локални платна, разделителна ивица между локалите и директното трасе и тротоари. Пешеходното пресичане ще се осъществява чрез три надлеза.

 

Министърът коментира още за БНТ, че се работи по 17-километровата отсечка от Драгоман до Сливница на магистрала „Европа". Предстои да стартира работата и по още 14,5 км от нея в участъка от ГКПП „Калотина" до Драгоман.

 

Преди дни беше дадена „зелена светлина" за реализацията на важния проект за участъка между Мездра и Ботевград, който е част от направлението Видин - Ботевград. Участъкът е тежък за пътуване, с множество завои, тежкотоварен трафик, с предпоставка за рисково изпреварване и пътно - транспортни произшествия. Приетото от правителството постановление даде възможност на МРРБ да поеме ангажименти за разходи за близо 420 млн. и да стартира проекта. Очаква се работата по него да започне през есента. 2023 г. е индикативният срок за ремонта на целия участък между Видин и Ботевград, информира регионалният министър.

 

Усилията ни са да изпълним проекта за АМ „Струма" през този програмен период, каза Петя Аврамова. Тя допълни, че към Европейската комисия е подадена и се очаква одобрение на апликационната форма за участъка през Кресненското дефиле, в който ще бъдат най-тежките съоръжения по трасето. За него предстои да бъде избран изпълнител. Има процедирани проекти и се очаква да бъде издадено разрешение за строеж за участъка преди тунел „Железница", самото съоръжение и отсечката след него.

 

Участъкът от Ябланица до п.в. „Боаза" на АМ „Хемус" е на финалната права, вече се асфалтира и ще може да бъде пуснат за движение предсрочно, информира министърът. Тя напомни, че проблеми с отчуждаването на земята забавиха работата в отсечката от магистралата между пътните възли „Буховци" и „Белокопитово". Отчуждителната процедура за нея вече приключи и ще може да започне работата по целия участък.

 

Строителни дейности се изпълняват частично в първите 3 участъка на 134-километровата отсечка на АМ „Хемус" от п.в. „Боаза" до пресичането с пътя Русе - Велико Търново. От 4-ти до 6-ти се проектира. В момента се провежда обществена поръчка за изработването на разширен идеен проект за над 46 км от АМ „Хемус" след връзката с пътя Русе - Велико Търново. За отсечката от пътя Бяла - Търговище до п.в. „Буховци", която е около 42 км, е сключен договор за актуализация на подробния устройствен план, а идейните проекти са готови.

 

 
още от Новини

още от Страната