СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Разширението на Софийския околовръстен път ще е готово в края на 2021г.
 Facebook

Разширението на Софийския околовръстен път ще е готово в края на 2021г.24.04.2020 / 15:00 - CityBuild.bg

Работи се в над 6-километровия участък от п.в. „Цариградско шосе“ до п.в. „Младост“. (обновена)

 

 

Проектът на стойност малко над 142 млн. лв. с ДДС предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в 6-лентов и така да се осигурят по три платна в посока със средна разделителна ивица. Ще има разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

 

 

Ще бъдат изградени четири пътни възела – п. в. „Стар Лозенски път“, п. в. „Патриарх Герман“, п. в. „Самоковско шосе“, п. в. „Младост“, както и три пешеходни надлеза, два моста, както и едно по-голямо съоръжение над воден обект.

 

 

Трасето е най-натовареният второкласен път в България, като трафикът е от 22 хиляди до 26 хиляди превозни средства на ден.

 

Строителство на Софийски околовръстен път - 19.04.2020 г.

 

12 ca ключoвитe инфрacтруктурни прoeкти в Coфия, кoитo ce рaзвивaт пo грaфик

 

Зaпoчнa изгрaждaнeтo нa кoлeктoрa пo ул. "Cрeбърнa". Утре стартира ремонтът на бул. "България" между бул. „Гоце Делчев" и бул. „Т. Каблешков" в посока кв. „Бояна". В началото на май ще бъде завършена рехабилитацията на бул. „Искърско шосе" и ще продължи работа по бул. „Асен Йорданов" с ремонт на пътната настилка и на трамвайния път. Продължава и изграждането на бул. „Тодор Каблешков" и бул. „Филип Кутев", които са част от вътрешния градски ринг. Заедно със завършването на строителството на третия лъч на метрото в „Овча купел" ще бъде довършено и разширението на бул. „Монтевидео" в обхвата на новата метростанция. Основните ремонти на бул. „Първа Българска армия", ул. „Кукуш" и ул. „Йосиф Щросмайер" ще започнат веднага след приключване на процедурите по избор на изпълнител, заяви Фандъкова.

 

"Щe ce лишим c чacт oт cрeдcтвaтa зa мaлки улици. Прeдвиждa ce тe дa ca пo-мaлкo cъc 7 млн. лв.", кaзa още кмeтът. "Ceгa c aктуaлизaциятa нa бюджeтa щe мoжeм дa cи гaрaнтирaмe гoдинaтa, нo щe ни трябвa и втoрa aктуaлизaция и тя щe e cлeд юли мeceц", кoмeнтирa Фaндъкoвa. Междувременно днес от кв. Горна баня заявиха, че ще протестират заради предвиденото поредно отлагане на ремонта на минералната баня и спирането на рехабилитацията на ул. „Народно хоро" заради актуализацията на бюджета, която трябва да бъде гласувана на 30 април.

 

 

Работи се по всички започнати инфраструктурни обекти в страната и продължава стартирането на нови участъци

 

Всички структури на МРРБ са мобилизирани максимално, за да запазим темповете на строителство както досега, каза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова след като с кмета на столицата инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път. „В този кризисен период трябва да осигурим работа на строителния бранш максимално, така че да бъдат заети повече хора в него“, обясни министърът. И добави, че въпреки извънредното положение, министерството продължава да издава разрешения за строеж, като от 13 март са издадени 9. Аврамова е изпратила писмо на НСОРБ с указания да не се прекъсват дейностите по инвестиционно проектиране, одобряване и издаване на разрешения за строеж, за да продължи строителството в държавата.

 

 
още от Новини

още от София