СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Регенериране на един градски център. Нека поговорим!
 Facebook

Регенериране на един градски център. Нека поговорим!18.10.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

На срещата Place make ще представят опита си по проекта „София – град за хората“.

 

Последната среща от цикъла „АРХИТЕКТУРНИ СРЕЩИ" ще се проведе на 19 октомври от 18,00 ч. в Зала 128 на Икономически университет - Варна, партньор на събитието. С екипа на софийското студио place.make ще може да поговорите за смисъла на градския център в 21 век, за пешеходството и велотранспорта. Специален фокус ще бъде поставен върху темата за публичните градски пространства и публичния живот, за това как процесите в градския живот могат да бъдат обследвани, изучавани и документирани.

 

 

Зад името Place make стои млад и иновативен екип, работещ по проекти в сферата на градския дизайн, градското планиране и изследвания. В работата си те си сътрудничат със специалисти от различни сфери и опит, интегрират иновативни методи и подходи в дейността си, за да разберат връзките между публичния живот и застроената среда в градовете.

 

На срещата те ще представят опита си по проекта „София - град за хората", по който работят съвместно със Столична община. Той започна през 2017 г. с поканата към датското студио „Геел" да изготви доклад „София: Публични пространства и обществен живот 2017", където студио Place Make заедно с урб. Галина Алексова и арх. Павел Янчев са партньори от българска страна.

 

Студиото ще сподели и опита си и в проекти за трансформация на улици в централната градска част на София, целящи приоритизиране на пешеходното и велосипедно движение и качествената и достъпна градска среда. Ще бъде представена и работата им заедно с „Ателие 3" по подготвеното през 2018 г. в партньорство с конкурсно предложение за развитие на нов градски парк в Хасково на мястото на бивш военен терен в сърцето на града.

 

Всички участници ще имат възможност да чуят и после на практика да приложат техния подход на 20 октомври от 9,30 ч. когато ще се проведе „Теренно проучване, съпроводено от неформален разговор". Събитието в събота ще започне в 9,30 ч. от пл. Севастопол.

 

Участието в двудневното събитие е без входна такса и предварително записване и е част от проекта „Архитектурни срещи", който се организира от Камара на архитектите - Регионална колегия Варна, в партньорство със Съюз на архитектите -  Дружество Варна, група #ReAnimatori, Фонд "Култура" на община Варна, Икономически университет.

 

 
още от Новини

още от Страната