СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Реконструират ул. „Николай Хрелков“ в район "Овча купел" в София
 Facebook

Реконструират ул. „Николай Хрелков“ в район "Овча купел" в София02.10.2019 / 10:29 - CityBuild.bg

Ще се работи от ул. „Бойчо Бойчев“ до ул. „760“.

 

Реконструкцията на улицата предвижда: изграждане на платно за движение с ширина 6.50 м, с двустранно полагане на бетонови бордюри; изграждане на едностранен тротоар с ширина 1.50 м от западната страна на платното за движение, от страната на съществуващото застрояване; от източната страна на улицата - почистване на земната основа и полагане на материал за банкет за привръзка към нивото на естествения терен; изграждане на смесена канализация. Нивелетното решение е съобразено със съществуващото положение, като е търсено запазване и по възможност намаляване на наклона на съществуващите рампи и подходи към прилежащата застройка. Минималният надлъжен наклон е 0.5%. Напречният наклон е едностранен в посока източния ръб на платното за движение.

 

Състоянието на паважната настилка и интензивното движение водят до чувствително повишение на шума и праховия фон. С изпълнението на обекта ще се постигне намаляване на праховия фон и шумовите замърсители, ще се осигури нормално отводняване на пътното платно и ще се повиши безопасността на движение, казват от районната администрация.

 

Реконструкцията на ул. „Николай Хрелков“ ще бъде с продължителност 120 календарни дни. Поетапно улицата ще бъде затворена за движение от ул. „759“ до ул. „760“ и от ул. „Бойчо Бойчев“ до ул. „759“.

 

 
още от Новини

още от София