СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще реконструират общинския театър в Кюстендил и прилежащия парк
 Facebook

Ще реконструират общинския театър в Кюстендил и прилежащия парк09.07.2020 / 16:30 - CityBuild.bg

Фонд за устойчиви градове подписа договор за финансиране на проекта с общината.

 

Предвижда се да бъде основно ремонтиран Общински театър - Кюстендил и да се изгради и възстанови зона за отдих парк „Театъра“. Ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания до всички зали и съоръжения на сградата. В допълнение, интервенциите в културна инфраструктура следва да допринасят за социално включване и осигуряване на достъп до културните обекти за хората в уязвимо и неравностойно положение (напр. чрез намаление на цената на билетите за деца, пенсионери, хора в неравностойно положение пр.). Понастоящем това е политика на Драматичен театър Кюстендил, която ще продължи и след обновяването на сградата.

 

 

До 1948 година театърът не е съществувал самостоятелно, а е бил част от дейността на читалище „Братство". През 1948 година става общински и се обособява като самостоятелна институция с директор Крюгер Николов. С указ на Държавният съвет от януари 1953 година театърът става Държавен народен театър - Кюстендил, а през 2005 година театъра отново става общински.

 

 

Одобреното финансиране е в размер на 2 981 691 лв., от които 1 759 198 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“, предоставено чрез Фонд на фондовете. Проектът в общ размер на над 5,85 млн. лв. ще бъде финансиран с комбинирана подкрепа – заемно финансиране от ФУГ и безвъзмездна финансова помощ в размер на близо 2,9 млн. лв. по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма "Региони в растеж", както и със собствено участие на община Петрич.

 

 

 
още от Новини

още от Страната