СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Реконструцията на входа на Южен парк откъм бул. “Гоце Делчев“ продължава
 Facebook

Реконструцията на входа на Южен парк откъм бул. “Гоце Делчев“ продължава06.07.2018 / 10:32 - CityBuild.bg

Обновява се и голяма част от алейната мрежа.

 

"През последните години обновихме останалите три входа на парка. Очаква се ремонтните дейности да приключат в края на септември", каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно с кмета на района Николай Терзиев и директора на „Зелена система“ Димитър Данчев.

 

"На входа се полагат гранитна настилка и павета, изгражда се осветление, където липсва такова. За полагане на настилка използваме наличните павета и гранитни плочи и за това не даваме средства", посочи кметът. Ще се направи и видеонаблюдение.

 

 

 

 

 

 

Във втория етап ще се ремонтират около 27 дка алейна мрежа като тази около „Голямата поляна“, където се провеждат много спортни и културни събития. Около 2 млн. лева е инвестицията за Южен парк.

 

"Тази година сме заложили да започне работа по 15 обекта. В момента се работи на 6 обекта. Освен в Южния парк, започна работа и по Западен парк, работи се първи етап от парк „Въртопо“ в район „Младост“, градините „Кристал“ и „Св. Климент Охридски“, както и градина „Княжево“.

 

Предстои да започне работа по още 9 обекта – градина срещу СМГ, парк „Заимов“, градина „Св. Седмочисленици“, градина пред Двореца на децата, парк „Дружба“, градина „Черковна“, втори етап на Северен парк, втори етап от парк „Възраждане“ и "Борисова градина" – розариум. Общата инвестиция в паркове и градини и детски площадки е над 24 млн. лева, като в Западен парк, парк „Заимов“ и градините „Кристал“, „Свети Седмочисленици“ се изпълняват и с европейски средства по ОП „Региони в растеж“.

 

"Предоставяме на всички райони 5 млн. лв. за нови детски площадки. През последните години са обновени 80% от детските площадки в паркове и градини. През 2017 г. обновихме 70 детски площадки, тази година – 130, като насочваме средства от продажбата на Общинска банка", съобщи още кметът Фандъкова.

 

 
още от Новини

още от София