СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
На 40% е ремонтиран мостът край с. Краводер на пътя Монтана-Враца
 Facebook

На 40% е ремонтиран мостът край с. Краводер на пътя Монтана-Враца14.09.2018 / 12:17 - citybuild.bg

Предвижда се пътното съоръжение над река Ботуня да бъде завършено до края на строителния сезон. 

 

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. Предвидените дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарните блокове и ще се подобри отводняването. С ремонта на съоръжението ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.

 

Строително-монтажните дейности се изпълняват от „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М" АД. Договорът им е на стойност 678 767,09 лв. с ДДС. Строителният надзор е на „Интерконсулт" ЕООД. Техният договор е за 11 040 лв. с ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

 

Трафикът е пренасочен по обходни маршрути. В посока Видин леките и лекотоварните превозни средства до 10 тона се пренасочват от път I-1 Враца - Монтана след разклона за Бели извор по обходен маршрут по път III-162 в посока Вършец до кръстовището с път III-1621 през с. Сумер до включването по път I-1. Товарните автомобили над 10 тона в посока Видин се насочват от I-1 по път III-101 Враца - Криводол и по път II-13 Криводол - Липен - Стубел - Крапчене до включването отново по път I-1. В посока София всички превозни средства преминават по обходен маршрут по път III-1302 Краводер - Пудрия - Големо Бабино - Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път III-101 Криводол - Враца до включване по път I-1.

 

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват пътната сигнализация, въведените ограничения и обходните маршрути, за да не възникват пътни инциденти. Заради неспазена забрана за преминаване на тежкотоварен камион по обходния маршрут за леките автомобили на 12 септември възникна тежко пътнотранспортно произшествие на третокласния път за Вършец.

 

 
още от Новини

още от Страната