СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтирани са почти 5 км между Казичене и АМ „Хемус“ от източната дъга на СОП
 Facebook

Ремонтирани са почти 5 км между Казичене и АМ „Хемус“ от източната дъга на СОП16.11.2017 / 18:00 - CityBuild.bg

Между асфалтовите пластове са положени 93 000 кв. м геомрежа.

 

 

При рехабилитацията на трасето са положени почти 37 хил. т асфалтобетон, монтирани са почти 9 км мантинели и е положена маркировка. Участъкът е обезопасен с камера. Предвижда се поставянето на още едно съоръжение в близост до „Ботевградско шосе“. Монтирането на допълнителни камери зависи от възможностите на СДВР. Очаква се такива да бъдат купени през декември, които ще бъдат поставени и на други участъци.

 

 

От понеделник започва ремонтът и на платното от с. Казичене към магистрала „Тракия“. След това, за да се завърши източната дъга на околовръстния път, ще се ремонтира и платното за насрещно движение от АМ „Тракия“ към с. Казичене. Очаква се, при подходящи условия, ремонтът на участъка да приключи през тази година. В противен случай той ще бъде довършен през пролетта на следващата година.

 

През февруари, след преминаване на необходимите процедури, включително отчуждаване на терени, се очаква да започне работата по разширението на Софийския околовръстен път между ж.к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Предвижда се строителството по участъка да продължи не повече от 2 години. По трасето ще бъдат изградени и няколко големи съоръжения.

 

Тунелни и мостови съоръжения и естакади се предвиждат и при другия участък от южната дъга – от резиденция „Бояна“ до Западната тангента в ж.к. „Люлин“. Очакваме да можем да възложим обществената поръчка за избор на изпълнител за нея в средата на 2018 г., каза днес министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

 

 
още от Новини

още от София