СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтират 42 ДГ „Чайка” в район „Връбница” в София
 Facebook

Ремонтират 42 ДГ „Чайка” в район „Връбница” в София09.08.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Архитектурният облик ще се запази, като същевременно ще бъде постигнато ново оформление.

 

 

В следващите 9 месеца на територията на 42 ДГ ще бъде извършен основен ремонт и модернизация на визията на фасадите чрез полагане на топлоизолация, нови цветови решения и използването на нови материали. Ще се извърши усилване и укрепване на основи, изграждане на нови английски дворове и нови стълби. Ще се изградят подемници, хидравлична платформа и рампи с електрическо подгряване за достъпна среда. Основният ремонт на обекта обхваща и топлоизолация на покрива.

 

Ще се извърши функционално преразпределяне на вътрешни пространства и ще се положат нови финишни покрития по стени и тавани, както и нова настилка по подовете. Предстои да бъдат изцяло подменени също така компрометираните инсталации, ще бъдат монтирани енергоспестяващи осветителни тела и нова дограма.

 

Проектът включва още подмяна на дворните настилки, ударопоглъщаща мека настилка, пясъчници, ново парково обзавеждане и обновяване на оградата. Общата стойност на строителните дейности е 1 792 895 лв. Проектът е финансирани по ОП „Региони в растеж”.

 

Висока оценка за работата на район "Връбница" даде наскоро кметът на София, като представи големите проекти, които предстоят за района": ■ Разширение на бул. "Ломско шосе" ■ Нова детска градина в кв. "Обеля" ■ Нов физкултурен салон в село Мрамор ■ Продължаване работата по изграждане на канализация в кв. "Модерно предградие" ■ Фестивал на фолклорната носия. Фандъкова акцентира върху подобрената образователна инфраструктура, като подчерта, че почти всички детски заведения и училища в Район "Връбница" са ремонтирани.

 

 
още от Новини

още от София