СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната
 Facebook

Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната25.03.2020 / 14:53 - CityBuild.bg

Училищата подготвят кадри за селското и горско стопанство, ветеринарната медицина, шивашката промишленост и електрониката.

 

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по ОПРР. В тях ще бъдат инвестирани почти 8 млн. лв. спестен ресурс по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура" на европейската програма. Управляващият орган вече публикува изменение на процедурата "Подкрепа за професионалните училища в Република България" и приоритетната ос, с което се дава „зелена светлина" за стартиране на проектите.

 

Пет от професионалните гимназии, които ще получат финансиране, са в направление ветеринарна медицина, горско стопанство, растениевъдство и животновъдство. С проекти могат да кандидатстват общините Берковица - за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили - за Професионална гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев", Елхово - за Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара", Нови пазар - за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство, и община Лозница - за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски".

 

Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло „Ана Май" в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика - Банско.

 

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 19:00 часа на 29 май. Допълнителна информация и документация за участие в процедурата могат да бъдат намерени ТУК. До момента по нея са финансирани 40 договора на стойност от почти 160 млн. лв., с които се ремонтират десетки училища в цялата страна. Така се създадат условия за модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в професионалните училища от национално и регионално значение.

 

 
още от Новини

още от Страната