СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтират 4-километров участък от пътя Мездра – Роман
 Facebook

Ремонтират 4-километров участък от пътя Мездра – Роман21.10.2019 / 09:35 - CityBuild.bg

Стартира работата в отсечката между Мездра и село Горна Кремена.

 

За ремонта на този участък са осигурени над 2.8 млн.лв. по програмата за текущ ремонт и поддържане от бюджета на АПИ. Предвижда се изпълнение на изцяло нова конструкция на пътното тяло, изграждане на банкети, канавки, както и дренажна система. До началото на зимния сезон се очаква ремонтът на участъка да бъде изцяло приключен, обещаха от строителната фирма "Пътинженеринг-М".

 

 

За ремонтните дейности на 27,6 км от третокласния път Мездра – Роман има изготвен технологичен проект, който е одобрен. Индикативната стойност на ремонтните дейности е 16 млн. лв. Срокът за изпълнение е до края на следващата година.

 

До края на април следващата година ще приключи ремонта на част от пътя Софрониево – Бутан. В момента се извършват превантивни ремонтни дейности на 6,3 км от третокласния път, които стартираха още през май тази година. За тях са осигурени почти 660 хил. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. В рамките на ремонтните дейности се предвижда изсичане на храсти и млада гора в обхвата на републиканския път, изпълнение на отводнителни мероприятия, частични ремонти на пътната настилка.

 

Ремонт се прави и на мостовото съоръжение над река Огоста, което е строено 1966-та година. Ще бъдат подменени дилатационни фуги на моста, тротоарни конзоли и парапет за пешеходци. Ремонтът на моста трябва да приключи преди зимния сезон. Временно, поради повреда на основна строителна машина работата е била спряна, но повредата е отстранена и ремонтните дейности на пътя продължават.

 

 
още от Новини

още от Страната