СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтират обходния път на град Летница
 Facebook

Ремонтират обходния път на град Летница16.07.2020 / 10:34 - CityBuild.bg

Участъкът не е основно ремонтиран повече от 30 години и състоянието му е изключително лошо.

 

От днес започва ремонтът на 1,9 километра от третокласния път ІІІ-301 Левски - Ловеч в чертите на град Летница /от км 15+940 до км 17+870/. Инвестицията е за близо 3,8 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".

 

Ремонтните работи ще се извършват без спиране на трафика, като автомобилите ще преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват пътната сигнализация и ограничението на скоростта.

 

Предвижда се премахване на старата асфалтова настилка, подобряване на отводняването, подмяна на бетоновите бордюри, полагане на нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Срокът за изпълнение на ремонтните работи е до края на строителния сезон тази година.

 

Третокласният път ІІІ-301 Левски - Ловеч е една от основните транспортни артерии в област Ловеч и е най-прекият маршрут между общините Ловеч и Летница. Трасето му през град Летница преминава по бул. „Никола Петков" и бул. „България" и се използва от товарни автомобили на зърнопроизводители, производители на инертни материали и на спортно оборудване, от автобусния транспорт. В последните години се увеличава и трафикът на леките автомобили във връзка с интензивното развитие на туризма в общината, на чиято територия са Крушунските водопади.

 

 
още от Новини

още от Страната