СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще ремонтират пътя към паметника на Георги Бенковски в м. Костина
 Facebook

Ще ремонтират пътя към паметника на Георги Бенковски в м. Костина08.04.2021 / 15:28 - CityBuild.bg

Пътят е единствен транспортен достъп до паметника, който е и един от най-посещаваните туристически обекти в община Тетевен.

 

На 2 април Общинският съвет на Тетевен одобри сътрудничество между общината и Агенция „Пътна инфраструктура" за ремонт на общински път Шипково-Тетевен/Рибарица-паметник Георги Бенковски". Ремонтните дейности ще бъдат за сметка на АПИ, като Община Тетевен ще оказва съдействие на всеки етап от реализирането на строително-монтажните дейности. С ремонта ще бъдат създадени условия за привличане на повече туристи в Тетевен и Рибарица. Ще се привлече още по-голям интерес към провежданите в м. „Костина" инициативи от местен, регионален, национален и международен характер и не на последно място - ще се подобри безопасността на движение и ще се постигне по-ефективно разходване на финансов ресурс за последващо текущо поддържане. 

 

В м. „Костина", в рамките на културната, младежка, туристическа и спортна програми на Община Тетевен и кметство с. Рибарица ежегодно се провеждат различни инициативи от местен, общински, национален и международен характер.  Пътят е с дължина 4,300 км, от които 1,300 км в урбанизирана територия, 3,000 км извън урбанизирана и с ширина 5 м /средна/. Той обслужва пряко 125 имота, от които 76 застроени, разположени на първа линия, и се явява транспортен достъп за вътрешно-квартални улици на втора и трета линия с над 500 имота.

 

 
още от Новини

още от Страната