СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще ремонтират тренировъчната лекоатлетическа писта на стадион „Берое“
 Facebook

Ще ремонтират тренировъчната лекоатлетическа писта на стадион „Берое“12.01.2021 / 17:16 - CityBuild.bg

1 109 217 лева без ДДС ще бъдат осигурени от Министерство на младежта и спорта.

 

Община Стара Загора защити проект за ремонт на съществуващата тренировъчна (загряваща) лекоатлетическа писта на стадион „Берое". Спортното покритие на първите три коридора са с настилка тип шамот, а останали три коридора и „зоната за почивка" се предвижда да бъде с тартанова настилка. В сегашния си вид съоръжението е с насипка с дребнокаменна фракция, която е компрометирана и в лошо състояние.

 

 

„До момента в България няма изградена лекоатлетическа писта в комбинация шамот и тартан. Шамотът е особено подходящ за спортисти в подготвителния период и за любители на бягането, тъй като е мек като настилка и щади краката, гърба и натоварва по-малко цялото тяло", разясни ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя допълни, че ремонтните дейности предвиждат между двете настилки да бъде поставен линеен отводнител от полимербетон, който ще поема отводняването на тартановата настилка и няма да позволява отмиването на шамота от 3-ти коридор.

 

 

Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона, ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата. Ще бъде изградено и ново ел. захранване за необходимите уреди на поливната система.

 

Проектирането на ремонта на спортното съоръжение е извършено от „Архитектурно студио Бояна" ЕООД, които са проектанти и на извършените през 2013г. ремонтни дейности на официалната лекоатлетическа писта. Министерство на младежта и спорта, вече обяви обществена поръчка за избор на изпълнител и желаещите могат да кандидатстват до 25 януари.

 

 
още от Новини

още от Страната