СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтът на „Дондуков” до Ларгото ще се обсъжда отново
 Facebook

Ремонтът на „Дондуков” до Ларгото ще се обсъжда отново15.05.2017 / 17:10 - citybuild.bg

За предишната дискусия все още не беше избрана настилката за участъка от ул. „Кракра” до ул. "Сердика", не беше ясно и трасето за велоалеята.

 

Утре, 16 май от 17.30 часа в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство" - Столична община, ул. „Сердика" № 5, ет. 3, ще се проведе обсъждане на проектите за обект: "Реконструкция на трамваен релсов път, пътни платна и контактно-кабелна мрежа на бул. „Княз Александър Дондуков" в участъка от ул. „Кракра" до "Младежки театър". 

 

Независимо, че по време на обсъждането в последните дни на април недоволство предизвикаха липсата на анализ за движението, неравностойното представяне, липсата на обяснителна записка и остойностяване и на трите варианта за настилка, неяснотите около трасето на велоалеята и местата за паркиране, сега отново към съобщението за обсъждането утре липсват нанесени корекции, обяснителна записка или уточнения относно настилки, велоалея или анализ за движението. Проектите може да видите тук

 

 

Проектът е изготвен от ОП „София-Проект", като се предвижда по една активна автомобилна лента в посока, тротоари с унипаваж, специални полусфери за ограничаване движението на колите върху трамвайните линии, трамвайни перони на Операта и при Английската гимназия и засаждане на нови дървета там, където липсват. По думите на заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев и трите проекта предвиждат движението на автомобилите да е ограничено за сметка на трамваите, пешеходците и велосипедистите. Това обаче притеснява КАТ при евентуално ПТП.

 

 

Ремонтът в участъка трябва да започне на 1 юни и да приключи в средата на септември. Изпълнител е "Трейс София".

 

Бул. "Княз Александър Дондуков" в посока ул. "Кракра"

 

Бул. "Княз Александър Дондуков" в посока ул. "Сердика"

 

В началото на април започна ремонтът на бул. "Дондуков" от моста "Чавдар" до улица "Кракра"

 

Снимки: CityBuild.bg

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано