СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтът на обекти в Търговище и Шумен инспектира премиерът
 Facebook

Ремонтът на обекти в Търговище и Шумен инспектира премиерът16.08.2018 / 17:16 - CityBuild.bg

Това са училище и спортна зала в Търговище, както и училище и санирани сгради в Шумен.

 

До началото на септември трябва да приключи ремонтът на основно училище „Христо Ботев“ в Търговище, стана ясно след проверката на министъра. В учебното заведение се изпълняват строителни работи за над 3,4 млн. лв.

 

 

Модернизацията на учебната база се извършва в рамките на проект за обновяване на общинската образователна инфраструктура в града, финансиран от ОПРР. Цялата стойност на проекта възлиза на почти 9,8 млн. лв. и включва модернизиране на още две детски градини и една ясла, където ще бъдат доставени ново оборудване, техника и спортни съоръжения. Така ще се създадат по-добри и здравословни условия за обучение на 1452 деца.

 

 

В Търговище министър Нанков посети и спортната зала на града, за чието обновяване от държавния бюджет бяха отпуснати 850 000 лв. Сградата, в която тренират клубовете по спортна и художествена гимнастика, борба, стрелба и други, е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е ремонтирана. Днес тя е с нов покрив, вътрешна топлоизолация и дограма, модерна отоплителна и вентилационна система, което ще създаде комфорт за тренировките на 450 деца и младежи.

 

 

На територията на Търговище по линия на европейската солидарност се изпълняват и други проекти за подобряване на градската среда, образователната и социалната инфраструктура. С инвестиции на стойност 5,4 млн. лв. по ОПРР ще бъдат реконструирани и разширени няколко улици, както и кръстовище за кръгово движение, с което ще се подобри пътната обстановка в града.

 

По-късно в Шумен министърът посети ОУ „Илия Рашков Блъсков“, което се реновира по проект за модернизация на образователната инфраструктура в града, финансиран също по ОПРР, на стойност над 13 млн. лв.

 

По същия проект ще се ремонтират и три средни училища. Инвестицията ще подобри условията за обучение и спорт за над 4000 деца. В община Шумен по Оперативната програма се изпълняват три проекта на стойност над 20,3 млн. лв. за обновяване на училища, обекти от градската среда и други.

 

В града министър Нанков разгледа и сгради, санирани по Националната програма за енергийна ефективност. 27 многофамилни жилищни сгради в Шумен са със сключени договори за финансиране по програмата. 16 са завършени, 4 са в етап на строителство, а по седем текат подготвителни дейности.

 

 

 
още от Новини

още от Страната