СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтът на площад „България“ пред НДК ще бъде завършен в средата на ноември
 Facebook

Ремонтът на площад „България“ пред НДК ще бъде завършен в средата на ноември31.08.2017 / 18:00 - citybuild.bg

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.  

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква ремонтът на площад „България" пред НДК да бъде завършен в средата на ноември, както е по договор с изпълнителя стана ясно при проверката на ремонтните дейности. Тя обясни, че заради изключително тежък проблем с хидроизолацията, която на места изцяло е липсвала, площадът е изваден от обхвата на първия етап на ремонта на пространството около НДК. Вече е изградена повече от половината нова стоманобетонова плоча, върху която ще се положи нова хидроизолация.

 

Кметът уточни, че на площада ще бъдат подредени изцяло нови гранитни плочи, като визията му няма да се променя. Стойността на ремонта на площад „България" е малко под 5 млн. лева, а гаранцията е 5 години. Средствата са от бюджета на СО.

 

Зам.-кметът по екология Йоана Христова обясни, че на площад „България" ще бъдат поставени нови парапети и облицовки около фонтаните за обезопасяването им по максимално добър начин. По същия начин ще бъдат направени и обходите към подлезите. По самите фонтани ремонтни дейности няма да се извършват.

 

Във връзка с ремонтите на булеварди в столицата през летния сезон Йорданка Фандъкова посочи, че следващата седмица ще бъде отворено движението по бул. „Прага", а преди 10 септември и по бул. „Овча купел". Тя коментира, че с реконструирането на много булеварди тази година са причинени затруднения на софиянци, но отпушването на движението вече е започнало. По думите й бул. „България" има нужда от цялостна реконструкция, но ако се започне работа по него, движението в тази част на София ще бъде блокирано, затова ремонтът няма да започне тази есен. Кметът каза още, че за реконструкция на булеварда ще се мисли следващата година в зависимост от наличните средства.  

 

 
още от Новини

още от София