СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтът на столичния бул. "Дондуков" ще започне в началото на юни
 Facebook

Ремонтът на столичния бул. "Дондуков" ще започне в началото на юни14.03.2017 / 13:33 - citybuild.bg

Велоалея ще бъде изградена в южната част на булеварда - отделена от пешеходното движение и трафика. 

 

Ремонтът на бул. „Княз Ал. Дондуков" ще е  в участъка от ул. "Кракра" до ул. "Бачо Киро", започва в началото на юни, ще бъде на четири етапа и се очаква да завърши през септември. Това стана ясно на обществено обсъждане вчера в Столична община. Ще бъдат обновени канализационни колектори, платна, тротоари, осветление, релсов път /с шумозаглушители и два перона на Операта и при Английската гимназия/. Очаква се до месец да бъде избран окончателният вариант за настилка. До момента близо 50% от гласувалите в анкетата на сайта на Столична община /която не е особено легитимна/ са предпочели булевардът да бъде изцяло асфалтиран. На второ място е вариантът с комбинирана настилка - асфалт и павета, а на трето място остава сегашният вариант - павета. 

 

 

За съжаление визуализацията горе е единственият начин да разберете как евентуално ще изглежда булевардът след реконструкцията. Велоалеята ще е двупосочна, от южната страна на бул. "Дондуков". Тя ще бъде свързана с останалите планирани и ще минава на нивото на настоящите кръстовища, включително при Ларгото и МС Сердика. Връзки между велоалеята и страничните преки на "Дондуков" няма да има. Комуникацията ще се осъществява само при светофарните кръстовища, съобщиха от "Велоеволюция". 

 

Работен проект на този етап не е предоставен на обществеността. Все още се обмисля и идеята за еднопосочност по бул. „Княз Ал. Дондуков", бул. „Цар Освободител" и ул. „Гурко": бул. „Княз Ал. Дондуков" да бъде в посока от бул. "Васил Левски" до бул. "Цар Освободител", бул. „Цар Освободител“ - в посока от Ларгото до Софийски университет, а ул. „Гурко“ - от бул. „Васил Левски“ към ул. „Алабин“.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано