СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Реновирана е площадка и за деца с двигателни проблеми в Разград
 Facebook

Реновирана е площадка и за деца с двигателни проблеми в Разград25.09.2020 / 13:29 - CityBuild.bg

На нея има седем съоръжения, от които две са за деца с увреждания.

 

 

Идеята да се осигури възможност за забавление на близо 200 деца с двигателни проблеми в Разград възникна в началото на 2019 г., а първите средства са събрани през същата година на пролетния благотворителен бал на Сдружение „Лудогорие”. След това идеята потъна в административен лабиринт, наближи и предизборна кампания, като след изборите новото ръководство на Община Разград определи място западно от съществуваща площадка. Освен това местната управа пое ангажимент при поставяне на съоръженията за деца с увреждания да постави нови съоръжения на мястото на старите и така на една площадка да играят всички деца, за да не са разделени.

 

 

Двете съоръжения за деца с увреждания, както и ударопоглъщащата настилка, са осигурени от Обществен дарителски фонд (22 060 лв.) и Сдружение „Лудогорие” (8 4747 лв.), съфинансирането от Община Разград с поставянето на останалите детски съоръжения и 10 пейки и 4 кошчета е в размер на 13 290 лв.

 

 

Предстои ремонт на настилката на близкия паркинг, който е удобен за родители, водещи децата си с инвалидни колички на площадката.

 

 

 
още от Новини

още от Страната