СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Hörmann homee - модулно и гъвкаво системно решение за умен дом
 Facebook

Hörmann homee - модулно и гъвкаво системно решение за умен дом17.09.2020 / 14:11 - CityBuild.bg

С новата централа могат да се управляват врати и радиоприемници, а при необходимост - и допълнителни радиотехнологии.

 

Продуктите Hörmann се обслужват с доказалата се радиосистема Hörmann BiSecur. В идеалния случай в Smart Home всички устройства са свързани помежду си и могат да се управляват лесно и удобно с една единствена система. Реалността обаче често е различна - продуктите Smart Home имат различни радиопротоколи и съответно използват собствено приложение за обслужване, респективно - апликация. Ето защо, за да се запази прегледността и да се опрости прилагането, е необходима централа, която да комуникира с всички устройства, независимо от използваната технология.

 

С Hörmann homee компания Hörmann пусна на пазара подобно интегративно решение. Системата е с модулна конструкция и следователно може да се допълва гъвкаво по всяко време. Тя комуникира посредством радиовръзка с всички задвижвания Hörmann, т.е. за гаражни врати, за портални и интериорни врати, както и с брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройствата от другите технологии Smart Home, като например алармени системи, сенници и термостати на системи за отопление. 

 

Hörmann homee е модулна и следователно гъвкаво допълваща се по всяко време централа Smart Home. Тя комуникира чрез радиовръзка с всички задвижвания, както и радиоприемници Hörmann, а при необходимост - и с допълнителни радиотехнологии.

 

Централен модул на системата е Hörmann homee Brain Cube - бял, удобен куб с WLAN връзка, който може да се позиционира навсякъде в дома. Други цветни кубове могат да бъдат свързани към базовия бял куб съобразно необходимостта и индивидуалното оборудване Smart Home. Тези кубове разполагат с радиопротоколи като например ZigBee, EnOcean или Z-Wave.

Чрез Hörmann радиопротокола BiSecur на белия Hörmann homee Brain Cube се обслужват врати и радиоприемници на Hörmann, както и устройства на други производители, като осветление, камери и термостати на системи за отопление. Други цветни кубове разполагат с радиопротоколи като ZigBee, EnOcean или Z-Wave за управление на още продукти Smart Home.

 

Hörmann homee Brain Cube обединява всички радиопротоколи, като в същото време чрез него се обслужват всички налични врати и радиоприемници Hörmann. Освен това централата Smart Home е съвместима с гласовите асистенти Alexa, Google Home и Siri. Инсталацията на Hörmann homee е изключително лесна: базовият куб се свързва с електрическата мрежа, приложението Hörmann homee се инсталира на таблета или смартфона, устройството се настройва и готово.

 

Hörmann homee позволява командване на множество устройства в дома посредством приложение или уеб интерфейс: заключване на външната врата, отваряне на гаражната или порталната врата, както и на интериорните врати, настройване на осветлението или регулиране на температурата в помещението.

 

Вратите и радиоприемниците Hörmann се управляват чрез радиосистемата Hörmann BiSecur. Тъй като тя е двупосочна, се връща информация и за актуалния статус на устройството. Така потребителят може да разбере например дали вратата е отворена или затворена - и то от всяка точка по света. Поради разширените си функции Hörmann homee заменя BiSecur Gateway, управляван досега чрез радиосистемата BiSecur, и приложението BiSecur.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор