СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Росен Желязков прие управлението на МТИТС от Ивайло Московски
 Facebook

Росен Желязков прие управлението на МТИТС от Ивайло Московски20.09.2018 / 14:23 - CityBuild.bg

Бившият министър коментира, че има няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване.

 

Най-важното за мен е да има приемственост с екипа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за да продължим стартираните реформи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при встъпването му в длъжност. Той благодари на досегашния министър за конструктивната работа през годините и доброто сътрудничество в сектора.

 

Ивайло Московски коментира, че Росен Желязков поема министерството в стабилно състояние, но има и няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване. "Една част от проектите по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" закъсняват с няколко месеца заради обжалвания и е необходимо да се компенсира това забавяне", посочи Московски. Той подчерта, че едно от сериозните предизвикателства е подобряване на координацията и съвместната работа с всички структури,  отговорни за пътната безопасност.

 

„По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит през 2009 година. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството", заяви Московски.  По думите му друга важна тема, която стои пред новия министър е концесионирането на транспортни обекти. „Това е практика в целия свят и е ефективен начин за развитие на пристанищната и летищна инфраструктура, които са приходо-генериращи и не е допустимо да се развиват с европейски средства", категоричен бе Ивайло Московски.

 

 
още от Новини

още от Страната