СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В Русия обявиха победилите в конкурс студентски BIM проекти
 Facebook

В Русия обявиха победилите в конкурс студентски BIM проекти30.01.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Целта му е подпомагане на ВУЗ-те при подготовката на бъдещите специалисти.

 

В конкурса GRAPHISOFT BIM PROJECT 2018 участваха повече от 90 проекта. Победителите са:

 

Най-добър BIM-проект в номинация «Многофамилна жилищна сграда» - Анастасия Холявко за адаптиране на жилища в микрорайон "Птичья Гавань" в Иркутск. Иркутски национален изследователски технически университет.


Според журито вниманието привлича художественият метод за обработка на изображенията. Проектът е детайлно изработен, предлагайки авторска система за планиране на жилища за семейства от различен тип. Вижда се, че авторът умее да използва всички инструменти на ARCHICAD.

 


Най-добър BIM-проект в номинация «Индивидуален дом» - Татьяна Козлова за Дом «Куб». МКАГ (бивш КАМС № 17), Московски архитектурен институт.

 

Според журито се вижда, че авторът има собствен стил. Проектът е добре разработен, като се открива и лична история с персонажи, както и схеми и кратък анализ на участъка. Проектът е един от най-качествените в конкурса. 

 
Най-добър BIM-проект в номинация «Обществена сграда» - Тимур Касландзия за концепция за развитие на туристически центрове в Абхазия. Ростов-на-Дон, ААИ ЮФУ.

 

Според журито проектът веднага е привлякъл вниманието с детайлната си изработка. Авторът не само е създал красива "картинка", но е направил много информативен проект, разработвайки всички обеми на сградите. С помощта на стандартни инструменти и функции на ARCHICAD авторът е създал прекрасна графика.

 

 

Беше присъдена и специална награда в номинация "Многофамилна жилищна сграда" за «17-етажна сграда с обществена част» на Екатерина Чернышова.

 

 

Вижте всички проекти на сайта на конкурса.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от АРТ