СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ruukki Construction построи хотел на летище за хеликоптери
 Facebook

Ruukki Construction построи хотел на летище за хеликоптери15.08.2019 / 12:27 - Citybuild.bg

Компанията завърши строителството  на "Горка" в Московска област в  края на юни.

 

Общата площ на обекта е 2600 кв.м. Разработката и реализацията на проекта е разчетена за година и половина. В рамките на проекта, Ruukki разработва чертежи и е доставчик на различни метални строителни конструкции: метални профили, стоманени конструкции, греди и галванизирани профили. За строителството на хотела са доставени 2 365 м2 профилна ламарина от Финландия. Ключова особеност на проекта става разработката на нестандартната конфигурация на конструкцията - клиентът поръчва плавен преход на покрива към стените, напомнящи буква «Л». Нестандартното архитектурно решение напомня базилика и олицетворява своеобразен «храм на авиацията».

За уникалната външна конструкция са доставени 795 м2 фасадна облицовка от извит профил Т45 - 30L - 905 с радиус 18 м от галванизирана стомана с дебелина 0,7мм с покритие Pural цвят RR22. Горната част на зданието е изпълнена с използването на същия извит профил с радиус на огъването 5,6 м. Той е изработен от галванизирана стомана с дебелина 0,9 мм, благодарение на което е постигната уникалната закръглена форма на покрива на сградата.

 

 

Освен това хотел «Горка» е енергоспестяваща пасивна сграда с минимални загуби на топлина, тъй като е използвана топлоизолация с дебелина 250 мм. Такъв тип здание е разработвано за първи път от компания Ruukki.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор