СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ruukki Construction построи хотел на летище за хеликоптери
 Facebook

Ruukki Construction построи хотел на летище за хеликоптери15.08.2019 / 12:27 - Citybuild.bg

Компанията завърши изграждането на "Горка" в Московска област в края на юни.

 

Ruukki Construction приключи строителството на хотел на летището за хеликоптери. Общата площ на обекта е 2600 кв. м.

 

 

В рамките на проекта Ruukki разработва чертежи и е доставчик на различни метални строителни конструкции: метални и галванизирани профили, стоманени конструкции, греди. За строителството на хотела са доставени 2 365 м2 профилна ламарина от Финландия.

 

 

Ключова особеност на проекта е разработката на нестандартната конфигурация на конструкцията – клиентът поръчва плавен преход на покрива към стените, напомнящи буква «Л». Нестандартното архитектурно решение напомня базилика и олицетворява своеобразен «храм на авиацията».

 

 

За уникалната външна конструкция са доставени 795 м2 фасадна облицовка от извит профил Т45 – 30L – 905 с радиус 18 м от галванизирана стомана с дебелина 0,7 мм с покритие Pural цвят RR22. Горната част на зданието е изпълнена с използването на същия извит профил с радиус на огъването 5,6 м. Той е изработен от галванизирана стомана с дебелина 0,9 мм, благодарение на което е постигната уникалната закръглена форма на покрива на зданието.

 

 

Освен това хотел «Горка» е енергоспестяващо пасивно здание – с минимални загуби на топлина, тъй като е използвана топлоизолация, дебела 250 мм. Макар че такъв тип сграда се разработва за първи път от компания Ruukki, висококвалифицираният екип от специалисти решава всички поставени задачи качествено и в срок.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор