СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Сертификат за FM одобрения получиха сандвич панели на RUUKKI
 Facebook

Сертификат за FM одобрения получиха сандвич панели на RUUKKI10.06.2019 / 12:36 - CityBuild.bg

Те преминаха сложни изпитвания и мащабни тестове за огнеустойчивост и якост в реални условия.

 

Поради все по-строгите норми за безопасност на строителството, инвеститорите днес очакват високо надеждни решения, осигуряващи защита на живота и собствеността. Производителите на строителни материали са длъжни да провеждат по-строги тестове на продуктите и да подобряват параметрите си.

 

Само няколко производители на сандвич панели могат да гарантират най-високо ниво на безопасност, потвърдено от одобрението на американската организация FM. Сандвич панелите на Ruukki с X-PIR и панели с ядро от минерална вата, произведени в полския град Оборники, получиха глобално сертифициране на FM Approvals. 

 

 

Панелите са сертифицирани в многоетапен процес. След първоначалния одит в завода на Ruukki, следващият етап включва сложни изпитвания за огнеустойчивост и якостни изпитвания на сандвич панелите в САЩ. Извършени се мащабни тестове за пожарна безопасност, за да се оцени запалимостта на елементите на облицовките в реални пожарни условия /за разлика от тестовете, извършени в съответствие със стандартите CE, които включват само образци с малки лабораторни размери/. Тестовете в лабораториите за одобрение на FM се състоят от симулация на реални опасности като пожар и ураган, на които може да бъде изложена сграда, направена с помощта на сандвич панели. Положителното представяне на панелите на Ruukki при всички изпитвания се потвърждава от сертификат за FM одобрение за даден строителен продукт.

 

Резултатите от тестовете за пожар и якост са много добри за Ruukki и силно конкурентни по отношение на други производители на сандвич панели. Сертификат, приет въз основа на норми 4880 и 4881, позволява използването на панели както като вътрешни прегради (стени и тавани), така и външни прегради, в съответствие с изискванията на FM одобренията.

 

Панелите на Ruukki са с възможно най-широк обхват на приложение, включително без ограничения по отношение на допустимата височина на сградата. Освен това сандвич панелите, предназначени за външни стени, за разлика от конкурентните решения, могат да осигурят по-дълги разстояния и да издържат на придружаващите ги високи натоварвания, произтичащи от налягане на вятър и засмукване.

 

Сертификат за одобрение на FM за строителни продукти е необходим, за да може инвеститорът или собственикът на имот да получи застраховка, основаваща се на норми за FM. Сертификатите за FM одобрения за продукти и услуги се присъждат от най-голямата в света американска застрахователна компания FM Global. Тяхното прилагане допринася значително за минимизиране на рисковете от загуби, като унищожаване на сградите и нарушаване на бизнес дейностите. Валидността на сертификат за FM се оценява при редовни одити на производствените обекти, потвърждавайки поддържането на стандарти за качество.

 

 

 

RUUKKI ще публикува сертификата за FM и съответната информация на фирмените си уебсайтове, а в маркетинговите материали ще бъдат добавени подходящи етикети към пакетите от панели, обхванати от сертификата.

 

За повече информация:

Р.К.И. България ООД

София, ул. "Евлия Челеби" 22

02/9693046

0885582631

www.ruukki-bg.com

 

 
още от Новини

още от Баш майстор