СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
12 от 17 сертификата за строеж на складови площи са издадени през 2018 г.
 Facebook

12 от 17 сертификата за строеж на складови площи са издадени през 2018 г.18.10.2018 / 10:29 - CityBuild.bg

Това каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на Първа международна конференция за индустриални имоти в София.

 

В рамките на вчерашната конференция зам.-министърът заяви, че през 2018 г. по ЗНИ в областта на индустриалното строителство – изграждане на складови площи, са издадени 12 сертификата от общо 17 за периода, като общият размер на инвестициите по проектите е 686 млн. лв., а предвидената заетост е 1052 нови работни места.

 

По думите му обнадеждаващи са и показателите на пазара на индустриални имоти. Те бележат положителна тенденция на развитие през последните години. Така например ръстът на годишна база на издадените разрешения за строеж на индустриални имоти през 2017 г. е 15.9%, а за първо полугодие на 2018 г. е отчетен 26% ръст на броят на разрешителните. „Най-много строителни разрешения за първо полугодие на 2018 г. за строителство на индустриални имоти са издадени в област Пловдив (146), Стара Загора (121), Благоевград (95), Варна (84), София (67)“, заяви още той.

 

Основание за повече бизнес и индустриални инвестиции дава и прогнозата за ръст на фирменото кредитиране. Очаква се ръстът на кредитирането да нараства през следващите 4 години, като започне от 6,3% в края на 2018 г. и достигне 7,8% през 2021 г.

 

В заключение зам.-министър Борисов увери участниците и гостите на форума, че секторът на индустриални имоти в България има институционалната подкрепа от страна на Министерство на икономиката в справянето със съществуващите предизвикателства и винаги е готово за нови идеи, които са в полза на бизнеса.

 

 
още от Новини

още от Страната