СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
За Севлиево и селата приоритет e водоснабдяването
 Facebook

За Севлиево и селата приоритет e водоснабдяването13.02.2018 / 17:26 - CityBuild.bg

Общината подготвя и проекти за облагородяване на градската среда и населените места.

 

Общата стойност на бюджета на община Севлиево е 29 351 000 лв. Приоритетите на общината са свързани със запазване на икономическата стабилност чрез висока събираемост на приходите, усъвършенстване на системата за предоставяне на електронни услуги, контрол при разходване на бюджета, подобряване на състоянието на инфраструктурата на територията на общината, подобряване на услугите в сферата на образованието, здравеопазването, социалните дейности, културата и спорта.

 

Приоритет продължава да бъде водоснабдяването на Севлиево и околните села, за което са предвидени средства по няколко различни пера. Извън общинския бюджет ще има и 3 322 685 лв. по различни европейски програми.

 

За настоящата година Община Севлиево подготвя проекти за облагородяване на градската среда и селата. Предстои изграждането на мултифункционално игрище до Спортна зала „Дан Колов", ремонт на парк „Черничките" и изграждане на велоалея. През тази година ще бъдат извършени и реконструкция на довеждащия водопровод до Пречиствателна станция „Стоките", за което вече има отпуснати 3 млн. лв.; реконструкция на пътя от Севлиево до язовир „Александър Стамболийски"; ремонт и закупуване на ново оборудване и обзавеждане за Основно училище „Васил Левски" с. Шумата. Ремонти ще има и на кметствата в някои села, както и на централния площад в село Петко Славейков.

 

 
още от Новини

още от Страната