СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нова сграда ще бъде изградена на мястото на Стария съвет в Стара Загора
 Facebook

Нова сграда ще бъде изградена на мястото на Стария съвет в Стара Загора20.05.2019 / 10:27 - CityBuild.bg

Тепърва ще има обсъждане на спечелилия идеен проект.

 

Предложението на екип от архитекти Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков събра най-висока оценка в конкурса, обявен по ЗОП, за „Създаване на обемно-пространствено решение за сграда в УПИ XV-679, кв. 1 по плана на гр. Стара Загора“. Проектите целят да дадат визия на сграда, която да бъде изградена на мястото на вече премахнатото и опасно здание, известно в Стара Загора като Стария съвет.

 

 

В сградата е вграден символът на птицата феникс, казват проектантите. На около 4 хил. кв м обща застроена площ ще има подземни места за паркиране от страната на ул. „Св. Княз Борис“ чрез подвижна платформа, два сутерена, коктейлна и изложбена зали, както и пространство за търговски обекти като арт кафе. За реализирането на сградата проектанският екип е заложил на екологични материали, както и внедряване на ефективни системи за спестяване на производствена енергия.

 

 

 

Представените проекти за визия са пет, като няма недопусната идея. Журито беше в състав арх. Виктория Грозева, арх. Иван Иванов, представител на Съюза на архитектите, ландшафтните архитекти Димитър Николов и Бистра Ангелова, арх. Красимир Джеджев, представител на Камара на архитектите, арх. Снежина Ортакчийска, началник на Отдел "Устройство на територията" и главният експерт от Отдел „Обществени поръчки“ на Община Стара Загора Стойка Иванова.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано