СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Сграда в Плевен победи в етап "Пролет" в конкурса на "Фасада на годината"
 Facebook

Сграда в Плевен победи в етап "Пролет" в конкурса на "Фасада на годината"01.06.2018 / 12:17 - CityBuild.bg

Очаквайте през следващата седмица началото на етап "Лято".

 

На 31 май завърши първият етап от тазгодишния конкурс "Фасада на годината" на "Баумит". В него премериха сили осем фасади в различни категории.

 

На първо място се класира многофамилна жилищна сграда от Плевен - в категория „Жилищни сгради - ново строителство". Фасадата се намира на ул. „Ал. Стамболийски" 4 и е проектирана от арх. Румен Шекеров от „Шекеров архитекти", който е и заявител на обекта. Инвеститор и изпълнител е фирма „Четири едно" ООД. Сградата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К1,5. Цветовете са 0019, М746, М747.

 

 

 

Второ място спечили обект 8 от категория „Термично саниране" и е по НПЕЕМЖС - „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда" в Габрово на ул. "Спортна" 3, вх. А, Б и В. Заявител и изпълнител е фирма „Гипсотехника" ООД, а проектант е арх. Константин Брънеков от „Лано проект" ЕООД. Инвеститорът е община Габрово. За възстановяването на тази фасада е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Цветовете са 0608, 0605, 0603.


 

На трето място е обект 7 - триетажна жилищна сграда в Кюстендил с магазини от категория „Жилищни сгради - ново строителство". Проектант на обекта е арх. Георги Велков. Заявител и изпълнител е фирма "Дарсас" ЕООД, а инвеститор е Михаил Стоянов. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Цветовете са 0195 и 0192.


 

 
още от Новини

още от Баш майстор