СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
5 сгради на ”Пирогов” ще бъдат санирани
 Facebook

5 сгради на ”Пирогов” ще бъдат санирани20.11.2019 / 17:12 - CityBuild.bg

Новината се застъпи с тази за поисканите от премиера оставки на директорите на спешната болница, на "Лозенец" и Педиатрията заради смъртта на 3-годишното дете.

 

Договор за саниране на сградите на Университетска болница „Пирогов“ на стойност 13 146 000 лева сключи ръководството на спешната болница с ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI). Постигнатата договореност е за финансиране на цялостна реконструкция и модернизация на сградите на болничния комплекс с цел подобряване на енергийната ефективност и осигуряване на съвременни условия в здравното заведение.

 

 

Ще бъдат обновени фасади, покриви, дограми, осветителни тела, отопление, ВиК, асансьори, вентилационна система. Строително-монтажни работи ще има на 5 сгради: високото тяло, което ще бъде изцяло обновено; вътрешната клиника по кардиология, която е построена в 1900 г. и има нужда от основен ремонт и саниране; сградата на клиниката по урология; детската клиника, която ще бъде външно санирана и ще й бъде подменен покривът, и ниските съседни сгради до високото тяло, където са операционните зали на "Пирогов", на хирургията, травматологията и цялата реанимация.

 

 

Около 600 хиляди лева годишно ще бъдат спестявани само от енергийноефективни мерки. Следващата стъпка ще бъде надграждане с фотоволтаици на покривите. Разчетите показват, че икономията, която ще се прави в резултат на санирането, ще покрива повече от половината от разходите за кредитите на „Пирогов“.

 

Проектът се осъществява по подписан преди време меморандум между ЧЕЗ и Министерството на икономиката. На повече от 13 милиона лева ще възлезе финансирането, без никакво съфиннасиране от страна на болницата.

 

До края на месеца се очаква обществената поръчка да приключи и след началото на декември проектът за санирането ще стартира. Има възможности за буферни звена и преместване на отделения, ако се наложи, така че няма да има прекъсване в дейностите по време на ремонтите.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано