СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Рали шампионът Костадин Щерев открива първия модулен паркинг в страната
 Facebook

Рали шампионът Костадин Щерев открива първия модулен паркинг в страната09.01.2020 / 16:21 - CityBuild.bg

Паркингът на Сточна гара в Пловдив е на площ от 42 кв. м и е на 7 нива.

 

Рали шампионът Костадин Щерев заедно със своя бизнес партньор Димитър Иванов ще открият в Пловдив първия модулен паркинг в страната. Те ще представят възможностите, които дава съвременното съоръжение, познато от десетилетия в Япония и САЩ.

 

„През 2012 година при едно от посещенията ми като рали състезател в Япония видях модулен паркинг и как на 40 квадратни метра паркират 100 автомобила. Оттогава тръгнах по пътя да реализирам подобно съоръжение у нас. Срещнах трудности с изготвяне на документацията и разбрах, че няма да може да бъде изцяло български проект. Затова миналата година решихме да ползваме японския и американски опит", споделя Костадин Щерев. Той коментира, че заедно с Димитър Иванов са се спрели на модела „пъзел", който е изключително подходящ за градовете, в които има проблеми с презастрояването и липсват места за автомобилите. Модерното съоръжение спестява време за паркиране, защитава машините от метеорологични условия, не вреди на околната среда и улеснява хората в динамичното ежедневие. „Само за 10 секунди може да се паркира в „пъзела", който автоматично преценява на кое ниво да постави автомобила и по този начин няма забавяне. Съоръжението е безшумно, а консумацията на електроенергия е едва 3 KW", казва Костадин Щерев.

 

 

Модулният паркинг на Сточна гара е разположен на площ от 42 кв. м и е на 7 нива. На него могат да паркират 15 автомобила и ще работи денонощно под 24-часово видеонаблюдение. Съоръжението спестява огромно пространство и може да бъде изградено на калкан, под кооперации и на презастроени терени.

 

„Решихме да изградим първия паркинг в родния ни и любим Пловдив и да дадем старт за изграждането на този тип модулни съоръжения в страната", допълни рали шампионът. Той е уверен, че този тип системи са бъдещето за динамично развиващите се градове. 

 

Откриването на модулния паркинг ще се проведе утре от 12 часа в Пловдив на бул. „Христо Ботев" 82 (Сточна гара).

 

 

Костадин Щерев е известен рали състезател. Активно се състезава от 2003 година. Притежава над 380 купи. Сред най-ценната от тях е като рали-спринт шампион на България за 2016 година. Познат е с изключителните си умения зад волана с номер 88 и мощното си „Субару Импреза STi". Тествал е пистови коли в Европа, Азия и Япония. През миналата година Костадин Щерев заедно с навигатора Николай Арабаджиев станаха лица на националната кампания „Отговорни на пътя", организирана от Международен панаир Пловдив, Областна дирекция на МВР - Пловдив и Пътна полиция - Пловдив.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно