СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Шеста фотоизложба „Виж София – променяме я заедно“ откри КСБ
 Facebook

Шеста фотоизложба „Виж София – променяме я заедно“ откри КСБ21.10.2019 / 16:27 - CityBuild.bg

Тя съдържа 60 пана с авторски снимки на в. „Строител“ и снимки с дрон на знакови обекти, изградени в столицата.

 

 

Шестата фотоизложба „Виж София – променяме я заедно“ беше открита от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев и зам.-кмета на Столичната община Дончо Барбалов. Пред гостите на събитието инж. Терзиев сподели, че инициативата за изложбата е започнала преди 6 години заедно с кмета Йорданка Фандъкова. „Тогава не смятахме, че тя ще придобие такъв голям отзвук не само в строителните среди, но и сред гражданите на столицата. Надяваме се инициативата да продължи и занапред, за да може да показваме постиженията на българските строители, както и това, което се случва в София, и с какви темпове тя се променя”, каза председателят на УС на КСБ.

 

Той обясни, че в изложбата са представени обекти от целия строителен спектър – метро, ремонтирани улици и булеварди, нови сгради, обновени площади, санирани училища и детски градини. Инж. Терзиев посочи, че в изложбата са включени обекти, реализирани както с публични, така и с частни инвестиции. „Изборът не беше лесен - от над 100 обекта избрахме 60, които са на паната. Опитали сме се да представим най-доброто, което сме направили през годината. Всеки уважаващ себе си строител влага душата си в нещата, които прави. Във всеки един представен в изложбата обект са вложени душата и сърцето на изпълнителите”, подчерта инж. Терзиев.

 

 

Зам.-кметът Дончо Барбалов благодари на КСБ и на в. „Строител” за осъществяването на изложбата. „Ние виждаме едни прекрасни нови сгради, реновирани здания, производствени халета, паркове. Трябва да отдадем дължимото на строителите в навечерието на техния празник - Димитровден. Надявам се тази инициатива да продължи, за да може всички да видят какво се случва в нашия град и да знаят, че зад това стои много усилен труд от страна на общината и на строителите“, каза Барбалов и подчерта, че ако се експонират снимки на всички обекти, изпълнени от строителите през годините, експозицията ще стигне до Софийския околовръстен път.

 

 

Изложбата „Виж София - променяме я заедно“ е организирана от Камарата на строителите в България (КСБ) и вестник „Строител“, със съдействието на Столичната община. Може да я видите до 2 ноември включително.

 

 
още от Новини

още от София