СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Швейцарски специалисти помагат за изграждане на градинка в Габрово
 Facebook

Швейцарски специалисти помагат за изграждане на градинка в Габрово20.04.2017 / 10:41 - citybuild.bg

При подбора на видовете, тяхното разполагане и комбиниране, са вплетени идеи от българските фолклорни традиции.

 

Проектът на „Градинката на Тун" е инициатива, възникнала в рамките на проект „Цветен град", за реализирането на която швейцарската Община Тун осигурява работни проекти, посадъчен материал и специалисти. Градинката ще бъде изградена от швейцарски специалисти в работата с цветя, студенти, участвали в ателие-състезание и работници на ОЗ „Озеленяване"-Габрово, в периода 20-23 април в парка до ДТ „Рачо Стоянов".

 

 

Проектът „Цветен град“, съфинансиран по Фонд „Партньорство“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, който се изпълнява вече трета година, ще приключи в края на този месец. В рамките на проекта беше проучен опитът на партньорския град Тун, където през март на работно посещение бяха директорът на ОЗ „Озеленяване“ и неговият заместник, ръководителят на проекта и трима студенти ландшафтна архитектура, класирани на първо място в рамките на Ателие-състезание.

 

При посещението на Озеленяване-Тун беше представена структурата и организацията на работа на това звено и на цялата система на благоустрояване в града. Обсъдени бяха подходите на обучение, приобщаване и задържане на млади специалисти, показано беше техническото оборудване и различни видове спомагателни помещения и дейности. Посетени бяха различни обекти, площи и места, поддържани от Озеленяване-Тун, при което бяха представени начините на поддръжка и обсъдени различни работни методи и подходи.

 

 

Посещението на оранжериите на Озеленяване-Тун е било интересно за групата от България, особена заради предстоящата реконструкция на две от съществуващите оранжерии в Габрово, което ще стане възможно след сключване на споразумение по проекта „Цветен град“.

 

 

Утре, 21 април от 17:00 часа, в Ритуална зала на Община Габрово ще се проведе заключително отворено събитие по проекта „Цветен град“.  

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от Страната