СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Синхронизират работата на АГКК и Агенцията по вписванията
 Facebook

Синхронизират работата на АГКК и Агенцията по вписванията19.06.2017 / 15:27 - citybuild.bg

Целта е имотният регистър да заработи реално изцяло.

 

За се осигури свързаност чрез двустранна връзка въз основа на идентификатора на недвижимите имоти и обмен на данни между кадастъра и имотния регистър, ще бъде сформирана работна група за разработване на наредбите, които ще определят условията и реда за създаването, ползването и поддържането на информационните системи. Основните данни за недвижимите имоти в имотния регистър се получават от кадастъра, данните за правото на собственост и другите вещни права върху недвижимите имоти в кадастъра се получават от имотния регистър.

 

Инж. Михаил Киров е новият изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Той е назначен на длъжността със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков от 16 юни 2017 година. Новият началник на Службата по геодезия, картография и кадастър трябва да пренесе добрия пример от Ловеч за оптимизиране на процесите по отношение на предоставяните на гражданите услуги по отношение на кадастъра и в другите структури на агенцията.

 

От тази седмица в София ще заработят два нови изнесени офиса за улеснение на гражданите при заявяване и получаване на електронни услуги, касаещи дейността на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК). Там ще бъдат командировани служители от централната администрация на агенцията. От подадените в столицата над 77 000 заявления за предоставяне на услуги през 2016 г. само 6800 или по-малко от 10% са били заявени електронно. Това е една от причините да се образуват ежедневни струпвания в службите по кадастър.

 

 
още от Новини

още от Страната