СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Скоростни трасета за споделено движение правят по бул. “Константин Величков“
 Facebook

Скоростни трасета за споделено движение правят по бул. “Константин Величков“12.07.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Трасетата за автобуси и трамваи ще бъдат шест.

 

Днес започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Те ще бъдат поставени при спирката на парка „Св Петър и Павел", като поетапно ще се направят 6 перона за трамвайните спирки. Втората двойка перони ще бъде направена при кръстовището с бул. „Тодор Александров", а третата - на кръстовището с ул. „Цар Симеон".

 

По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. След приключване на работата по пероните ще започне и обособяването на самите трамвайни линии, както и ремонт на настилката в техния обхват. За целите на проекта ще се направи специална организация, като се поставят светофари. Те ще приоритизират преминаването на автобусите и трамваите в участъка. Предвижда се споделеното движение в обособеното трасе да стартира в началото на септември.

 

Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета се предвиждат и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“. Това е една от новите мерки на Столична община за по-бърз и удобен градски транспорт.

 

 

Вчера започна цялостен ремонт на ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“ между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“. "Изпълнява се и полагане на първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от основните улици в район „Възраждане“ и цялостно се ремонтира. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоари.

 

Продължава изпълнението на програмата за ремонт на вътрешноквартални улици. В момента се работи също и по ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще се подмени водопровод.

 

По отношение на ремонта на ул. „Граф Игнатиев" и дърветата заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев заяви, че еколозите от „Зелена система" правят ежеседмични проверки и предписания към изпълнителя на обекта, който има задължението да прави всичко възможно, за да опази дърветата. По проекта в зона 2 ще бъдат засадени още 76 дървета, като 60 от тях са на ул. „Граф Игнатиев", пл. "Славейков" и около църквата „Св. Седмочисленици". Останалите ще бъдат по ул. „Солунска" и ул. "6-ти септември".

 

 
още от Новини

още от София