СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Случаят „Скритите букви“ и други намеси в градска среда
 Facebook

Случаят „Скритите букви“ и други намеси в градска среда15.05.2018 / 11:28 - CityBuild.bg

Дискусията се осъществява в партньорство със Studio Komplekt и Generator.

 

"Случаят Скритите букви и други намеси в градска среда" е дискусия за възможната трансформация на градската среда чрез различни по вид, срок и повод намеси. Разговорът ще постави въпросите какви временни и постоянни намеси са възможни в града около нас, какво е отношението на институциите към провокациите в градска среда и как творците взаимодействат със законите и администрацията.

 

Дискусията ще обхване примери за други проекти в областта на литературата, дизайна и архитектурата, които са били осъществени, в една или друга степен, през последните години. Ще бъде очертана траекторията на промяна на проекта „Скритите букви“, но в основен фокус ще бъдат по-мащабни теми като: къде се намираме спрямо световните тенденции за намеса в градската среда, може ли средата да развива критично мислене и да създава активни граждански позиции, дали институционализацията на изкуството помага или пречи на обществото.

 

 

Проектът Скритите букви на Фондация „Прочети София“ е пресечната точка между типография, поезия и градска среда. „Скритите букви“ са и нови, тайни, литературни кътчета в града, места за четене или просто за тишина. Добре прикрити в центъра на града, те ще могат да бъдат намерени из паркове и градини, по мостове и във вътрешни дворове, на неочаквани преходи, извън шума и „по ръба“ на обичайните туристически маршрути. Проектът на Фондация „Прочети София" започва на 22 май.

 

„Скритите букви“ се реализира с финансовата подкрепа на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.“ на Национален фонд „Култура“.

 

 
още от Новини

още от АРТ