СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Смениха цялото ръководство на София Тех Парк
 Facebook

Смениха цялото ръководство на София Тех Парк15.03.2017 / 10:37 - citybuild.bg

Смяната е станала на общо събрание на акционерите в понеделник, съобщи вчера служебният министър на икономиката.

 

В петък Ивайло Пенчев, директор на фирмата Уолтопия, излезе с отворено писмо срещу ръководството на София Тех парк, обвинявайки го за лошото управление. Ръководството отхвърли твърденията му, а малко след това и изпълнителният директор на „Хиполенд" и съпредседател на Волейболен клуб ЦСКА Мариан Колев се присъедини към критиките на Пенчев. В понеделник, същия ден, когато министърът на икономиката се срещна с директора на Уолтопия, на общо събрание на акционерите е сменено цялото ръководство на техпарка. За това съобщи вчера по време на иновативен форум в технологичния парк самият министър.

 

 

 

Новият изпълнителен директор на "София тех парк" е 33-годишният Асен Ненчев, който е завършил икономика и бизнес. Председател на съвета на директорите е Васил Караиванов, който е асистент в катедра "Икономика" на СУ "Св. Климент Охридски", в която преподава и министърът доц. Теодор Седларски. За зам.-председател на борда е назначен 29-годишният Натанаил Стефанов, магистър по икономика от СУ "Св. Климент Охридски", става ясно от Търговския регистър, съобщи mediapool.bg.

 

По думите на министъра смяната на ръководството /начело на дружеството шест месеца/ не е резултат на писмото на Пенчев, а е била планирана още преди това заради забавяне в реализацията на проекта. 

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано