СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Sofia Airport Center с международна награда за дизайн
 Facebook

Sofia Airport Center с международна награда за дизайн30.05.2013 / 12:23 - citybuild.bg

Архитектурно бюро Cigler Marani Architects спечели 2-ро място на конкурса International Design Awards 2012.

 

Архитектурно бюро, проектант на сградите от първата фаза на Sofia Airport Center, беше отличено в международния конкурс. Бизнес сграда А2 на Sofia Airport Center получи Сребърна награда за дизайн в рамките на конкурса, който се  проведе в Лос Анджелис през месец май. Призът е в категория „Нови търговски сгради" и е признание за използваните устойчиви зелени практики.

 

 

Конкурсът International Design Awards е сред най-уважаваните в индустрията. Той оличава най-иновативните по отношение на дизайн и визия сгради. Наградите са признание за цялостни проекти и тяхното успешно изпълнение, не само като естетически характеристики, но също така като функционалност и сградни параметри.

 

"Успехът на съвместния ни проект с архитектурното бюро Cigler Marani Architects се основава на много фактори - дългият инвеститорски опит на Tishman International, уникалната за България зелена концепция, устойчивостта на проекта като цяло, високото качество на строителство, както и на използването на най-модерните сградни инсталации и системи. Вярвам, че този награда е признание и за приноса на Sofia Airport Center за опазването и дори увеличаването на зелените площи в градската среда на София", отбеляза Алън Д. Леви, президент на Tishman International.

 

Sofia Airport Center е единствената бизнес сграда в България, която притежава LEED сертификат. Комплексът беше обявен за сграда на годината за 2012 в категориите „Зелени сгради" и "Обществени сград с бизнес предназначение". Също така SAC спечели престижната награда Prix d'Excellence Awards - България 2013 от Международната федерация по недвижими имоти (FIABCI) в категория "Офиси", а в конкурса SEE Green Building Awards бизнес комплексът е отличен сред най-устойчивите проекти в региона. 

 

 
още от Новини

още от АРТ