СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В София ще отвори Quartal - парк за храна, напитки и културни събития
 Facebook

В София ще отвори Quartal - парк за храна, напитки и културни събития22.05.2020 / 12:37 - CityBuild.bg

Проектът е първи за България, но е утвърден бизнес модел в Западна Европа.

 

Quartal (Квартал) се намира на бул. "Черни връх" 69 и ул. "Арарат" - в кв. Кръстова вада след метростанция "Витоша" в посока планината. Паркът е на площ от над 2 000 кв. м (отделно ще разполага със 150 паркоместа), 10 кулинарни щанда от морски контейнери, предлагащи разнообразна кухня, коктейл бар, пекарна, кафетерия, щанд за сладолед, галерия. DJ ще пуска музика на живо, ще има концерти, стендъп комеди, ще се прожектират филми и др.

 

 

Зад концепцията стоят българите Слави Христов и Цветан Тодоров. Идеята е заимствана от подобни проекти в Западна Европа от типа Food Park. "Обикаляхме доста, преди да решим каква ще е нашата концепция, защото има голямо разнообразие в тази ниша", казва пред БТА Слави Христов. Инициаторите на идеята разказват, че мястото е било запуснато, а автори на проекта са архитектите Росина Шатърова и Теодор Узунов от студио Other.

 

Очаква се Quartal да отвори след 10 юни с официално откриване в началото на юли със съобразяване с изискванията за безопасност заради пандемията, допълва Цветан Тодоров. По думите му, в първия месец той и колегите му ще разчитат на обратна връзка и коментари, препоръки, забележки и критика.

 

 
още от Новини

още от София

още от Любопитно