СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В София ще разработват решения за справяне с градски предизвикателства
 Facebook

В София ще разработват решения за справяне с градски предизвикателства27.05.2020 / 13:27 - CityBuild.bg

Основната цел на проекта е да засили сътрудничеството между общините, бизнеса и гражданското общество.

 

Преди дни Секретариатът на Програма УРБАКТ III одобри за изпълнение втората фаза на проект "Общински стратегии за насърчаване и стимулиране на корпоративната отговорност в градските райони" CITIES4CSR, в който Столична община си партнира  с Милано (водещ партньор) - Италия, община Враца - България, община Кекава - Латвия, Риека - Хърватска, Гимараеш - Португалия, Молина де Сегура - Испания, Будайорш - Унгария,  Братислава - Словакия и Нант - Франция. Определеният бюджет за Столична община е в размер на 53,807.94 евро, от които 45,736.76 евро (85%) безвъзмездно финансиране и 8,071.19 евро  (15%) осигурени чрез национално съфинансиране.

 

Основната цел на проекта е да засили сътрудничеството между общините, бизнеса и гражданското общество, за да насърчи устойчива, приобщаваща и новаторска промяна в градовете чрез интензивно изграждане на капацитет на всички местни участници в единна платформа. В рамките на тази платформа партньорите ще разработват прагматични решения за справяне с основни градски предизвикателства, интегрирайки икономически, социални и екологични решения чрез холистичен подход.

 

Първата фаза на проекта приключи през март чрез създаването на местна мрежа за корпоративна социална отговорност, в която вземат участие СО, представители на бизнеса и на гражданското общество. След провеждането на поредица от срещи между участниците в групата бяха идентифицирани предизвикателствата. Съставена беше базовата линия на направленията, в които Столична община в сътрудничество с бизнеса и гражданското общество ще изпълнят пилотни дейности през втората фаза на проекта. Тези направления са намаляване на ефекта на градския топлинен остров, популяризиране здравословни/устойчиви практики в потреблението на ресурси и намаляване на употребата на пластмаса от населението.

 

Втората фаза е с продължителност 24 месеца, през които ще се идентифицират и тестват съвместни пилотни дейности и ще се разработят механизми и инструменти за бъдещи партньорства.

 

 
още от Новини

още от София