СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В София се ремонтират над 80 сгради на училища и детски градини
 Facebook

В София се ремонтират над 80 сгради на училища и детски градини16.08.2019 / 14:26 - Citybuild.bg

Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

 

"До началото на учебната година ще приключи мащабният ремонт с мерки за енергийна ефективност на 86 ОУ във Владая. Образованието е основен приоритет и грижата за децата е водеща." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на сградата на 86 ОУ "Св. Климент Охридски", където учат 120 деца. На инспекцията присъства и кметът на района Теодор Петков.

 

"Сградата на училището се санира, изпълнява се изолация на покрива, изпълняват се мерки за енергийна ефективност. Успяхме да привлечем средства от Националния доверителен екофонд. Тази година инвестираме над 90 млн. лева, средства от различни източници - общинския бюджет, ОП „Региони в растеж" и Националния доверителeн екофонд (НДЕФ) в ремонти на училища и детски градини на над 80 сгради" - каза кметът Фандъкова.

 

В район „Витоша" за последните десет години сме инвестирали над 10,5 млн. лева в училища и детски градини. За тази година средствата, които инвестираме в район „Витоша", са над 6,2 млн. лева. Освен в 86. училище във Владая предстои и разширение на детската градина с 3 нови групи, разширяваме и детската градина в кварталите „Павлово" и в „Княжево". В кв. "Симеоново" разширяваме 64-то училище.

 

Децата на 86. училище учат на една смяна и се очаква след ремонта да бъде още по-привлекателно. Училището не е ремонтирано откакто е създадено. Преди 20 години е сменяна част от дограмата.

 

 

 

 

 
още от Новини

още от София