СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Софийска компания се довери на качествените решения от „Технопанел“
 Facebook

Софийска компания се довери на качествените решения от „Технопанел“10.07.2020 / 12:25 - CityBuild.bg

Заводът за производство на рециклируема пластмаса на "Интегра пластикс" е изграден близо до гр. Елин Пелин.

 

Заводът е разположен на близо 35 хил. кв. метра площ. Той преработва годишно 37 хиляди тона пластмасови отпадъци, от които получава 22 хиляди тона регранулат - основна суровина за производството на широка гама промишлени и битови пластмасови изделия. Балираните отпадни пластмаси ще се доставят от общински инсталации и промишлени предприятия. Заводът е високотехнологичен, защото използва напълно автоматизирани процеси за преработка на отпадъците, без участието на човешка ръка. 

 

 

За производствената база е избрана системата стенни сандвич панели TFACE от „Технопанел", като са комбинирани панели с изолация от полиуретанова твърда пяна (PUR) - TFACE TT PU 100, която притежава отлични топлоизолационни качества, и сандвич панели изолация от минерална вата (MW) - TFACE TT MW 100, чието основно предимство е, че е практически негорим материал. Панелите TFACE Т са подходящи за почти всякакви обекти, които изискват добра изолация, бърз монтаж и естетичен вид на сградата и максимална плътност на сглобката. 

 

 

За покрива е използвана покривната серия TTOP - подходяща за топлоизолирани покриви с минимален наклон на ската 7%. Отново е използвана комбинация от два различни вида панели - със сърцевини от полиуретан и минерална вата - TTOP 5 PU/MW 100.  

 

 

В обекта е вложена и поцинкована профилирана ламарина с профил LT 50, като нейната покривна повърхност е точно 1м, а височината на реброто е 52см. 

 

 

Всички сандвич панели, използвани за завода, са в светло сив цвят по RAL 9002.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор