СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Софпроект" публикува предложения по заданието за Централната баня
 Facebook

"Софпроект" публикува предложения по заданието за Централната баня02.04.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

До момента се събрани 60 въпроси, коментари и препоръки.

 

Екипът на „Софпроект" публикува на интернет страницата си списък с получените въпроси, коментари и предложения по заданието за отворена покана за концепция за развитието на северното и източно крило на Централната минерална баня в София. Събраните до момента препоръки по проекто-документа са близо 60 на брой, като в тях се включват получените по време на онлайн представянето на заданието на 26 март и след това на специално отворения имейл за обратна връзка - open-call@sofproect.com.

 

Списъкът се актуализира постоянно, като в него ежедневно се допълват новите въпроси и мнения по документа, придружени с отговори и коментари от екипа на „Софпроект". Събирането на предложения по заданието ще продължи до 9 април. Получените препоръки ще послужат за финализиране на документа и в края на април се предвижда да бъде обявена и самата отворена покана.

 

Екипът на „Софпроект" кани всички да се запознаят с предложението за задание тук, където е качен видео и аудио запис от онлайн представянето на документа. Припомняме, че над 80 човека се включиха в онлайн събитието на 26 март, за да зададат въпроси и да отправят предложенията си на живо. Представянето на заданието предизвика оживена дискусия, в която бяха обсъдени редица въпроси, свързани с провеждането на процеса, изискванията към участниците, критериите за оценка, изборът на жури и очакваните резултати.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

До момента всички коментари са от самото представяне на проекто-заданието,а 3 са получени по имейл след това. По-важните отоговори на екипа на „Софпроект" са:

 

При установяване на твърде ниска стойност за работа в Етап II на отворената покана за предложения, тя може да се преразгледа, но това ще изисква и промяна на процедурата, която неминуемо ще се утежни, за да се удовлетворят изискванията за разходване на увеличените публични средства. Екипът приема аргументирани предложение за различен размер на възнаграждението.


Изборът на 3 концепции за разработка се извършва от жури. Крайният избор не може да бъде обещан и е извън обхвата на това задание. Повишената видимост на процеса е механизмът за по-лесен и ефективен граждански контрол.


Журито предстои да се обяви публично. Необходимостта от част, свързана с конфликта на интереси, ще бъде разгледана.


Дали архитектът в екипа, участващ с концепция, да има регистрация в България (пълна или частична проектантска правоспособност), ще бъде изяснено преди финализирането на Заданието и въпросът ще бъде пояснен в него.


Ще се разгледа възможността за публично представяне на концепциите преди избор за Етап II. Допълване и изясняване на изискванията за предадените в Етап I материали ще бъде направено.


Сградата да се разглежда в своята цялост, а не в дялове - това фигурира в заданието и сега, но конкретни предложения за поясняване на това изискване се приемат.


По какъв начин и в какви граници общината ще има право да ползва трите най-добри концепции, ще бъде изяснено във финалния вариант на Заданието.

 

Конкретни предложения се приемат на open-call@sofproecrt.com.

 

Следете информация за процеса на сайта на "Софпроект" тук.

 

 
още от Новини

още от София