СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Социалните жилища в IV-ти микрорайон в Благоевград са готови
 Facebook

Социалните жилища в IV-ти микрорайон в Благоевград са готови15.05.2019 / 16:28 - CityBuild.bg

Днес се състоя официалната церемония по откриването.

 

Мястото се намира на север от ЮЗУ „Неофит Рилски". Трите сгради са в три отделни урегулирани имот в квартал „Освобождение" и разполагат с общо 183 жилища. Единият от блоковете е с 54 апартамента, вторият е със 78, а третият - с 51. Жилищата са едностайни, двустайни и тристайни и са предназначени за хора в нужда, а именно родители с деца, включително непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване.

 

 

Жилищата са в готов за настаняване вид - напълно обзаведени с мебели /спални, столове, маси, шкафове, дивани/, електродомакински уреди /хладилник, вградени фурни и котлони, перални/, плазмени телевизори, модерни бани с душ кабини, част от които са изпълнени за хора с двигателни нарушения. Жилищата са оборудвани още с дребен домакински инвентар, включително и посуда. Комплексът се отоплява на газ, от собствена централа, която също е преминала успешно пробните тестове.

 

 

 

 

 

 

 

Проектът "Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон" по ОПРР е в рамките на процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020". Проектът е на стойност 9 009 433 лв. лв., от които европейското финансиране е в размер на 7 658 018 лв. а националното е в размер на 1 351 415 лв.

 

 

 
още от Новини

още от Страната