СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Споразумение в областта на иновациите подписа Столична община
 Facebook

Споразумение в областта на иновациите подписа Столична община18.04.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Една от основните цели е създаване на условия за устойчиво икономическо развитие с фокус върху опазването на околната среда.

 

Столичната община, "Клийнтех България" и InnoEnergy подписаха тристранно споразумение за сътрудничество на 11 април в София. Трите страни ще обединят усилия за стимулиране на предприемачеството и иновациите в сфери като енергии и повишаване качеството на атмосферния въздух в столицата.

 

След подписването на споразумението кметът на Столична община Йорданка Фандъкова сподели: "С "Клинйнтех България" вече реализираме един пилотен проект за осигуряване на велосипеди под наем като транспорт за Витоша. Търсенето на услугата е голямо и аз съм възложила на „Зелена София“ да разширим проекта, като осигурим още велосипеди. Ще разчитаме на опита и експертизата на InnoEnergy за развитието на иновационната екосистема и подкрепа на стартиращи компании в сферата на мобилността, дигитализацията, повишаване качеството на въздуха и устойчивата градска среда. Ще разчитаме и за оценяването на иновативни проекти в областта на екологията."

 

 
още от Новини

още от София