СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спортен комплекс „Парк Арена Бургас ОЗК“ отваря официално
 Facebook

Спортен комплекс „Парк Арена Бургас ОЗК“ отваря официално11.05.2018 / 13:24 - CityBuild.bg

Събитието съвпада с Европейското първенство по водна топка за юноши, родени през 1999 г.

 

 

Парк "Арена ОЗК" разполага с басейн с олимпийски размери. С дълбочината си от 2 до 3 метра и дължина от 50 метра, той отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. В него може да се провеждат състезания от най-висок ранг по плуване, водна топка и синхронно плуване.

 

 

Басейнът разполага с подвижна платформа, която позволява разделяне на пространството в зависимост от необходимата дължина за провеждане на различни водни спортове. Водното пространство може да бъде разделено на 10 коридора с дължина от 50 метра за 14 човека. С помощта на платформата то може да се преобразува на 20 коридора от по 25 метра с капацитет за 7 души в коридор.

 

 

Залата разполага с много добри условия за зрителите на спортните надпревари. Тя е оборудвана с 1200 седалки. Допълнителни места са обособени за хората с увреждания. На тяхно разположение са и два асансьора за по-лесно придвижване към местата за наблюдение.

 Спортният комплекс  в ж.к. „Славейков" включва още футболни игрища, тенис на корт, който зимата може да се ползва за ледена арена, детски площадки, фитнес зали на открито и закрито, трибуни,  санитарни помещения  и др.

 

 

 

На разположение на посетителите има парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито: йога, аеробика, каланетика, танци, зумба, спортна медицина и др.

 

 

Облагородена е цялата прилежаща територия и са изградени паркинги за над 250 автомобила. Разкрити са и нови 27 работни места.

 

 

За изграждането и оборудването на комплекса са инвестирани 18,2 млн. лв., осигурени от инструмента JESSICA.

 

 

Закритият плувен басейн в комплекс "Славейков" ще може да се ползва както от спортните клубове, така и от всички, които обичат плуването.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано