СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спортен комплекс с форма на чайка ще приюти поморийските спортисти
 Facebook

Спортен комплекс с форма на чайка ще приюти поморийските спортисти03.01.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Готов е идейният проект за изграждането му.

 

Сградата ще бъде разположена на морския бряг върху терен от 30 дка в района на бившата жп гара. Пространството е логичен завършек на крайморската алея и естествена връзка между двете части на града. Предстои работното проектиране.

 

 

Енергоефективна, сградата е проектирана така, че не само да развива спорта в града, но и да се превърне в повод за развитие на околните парцели. Кметът поясни, че изграждането на подобен, посещаван ежедневно, обществен център, може да привлече и допълнителни инвестиции в района, което е естественият процес на развитие на урбанизираните зони.

 

За начина, по който да изглежда уникалната сграда, проектантите се вдъхновяват след като стилизират два емблематични за Поморие образа – този на чайката и на вълната. Ето защо, съгласно проекта, покривът е оформен като птица в полет, като под едното си крило тя ще приютява многофункционална спортна зала със съблекални и технически помещения, а под другото – плувен басейн. Между тях е предвидено общо пространство, играещо ролята на разпределително фоайе. Амбициозният проект включва изграждане на паркинги и облагородяване на околното пространство с детски площадки, зеленина и търговски обекти.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано