СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спортната зала към СУ “Иван Вазов” в Своге ще е готова в края на октомври
 Facebook

Спортната зала към СУ “Иван Вазов” в Своге ще е готова в края на октомври17.05.2019 / 15:30 - CityBuild.bg

Според спортния министър обектът ще бъде даван за пример как трябва да бъдат реконструирани физкултурните салони в страната.

 

Физкултурният салон се ремонтира с осигурени средства чрез преструктуриране на бюджета на МОН. Отпуснати са 1 174 679 лева за разширение, реконструкция и преустройство на залата. "На територията на Община Своге, където има 37 населени места, няма друго подобно съоръжение. Това е прекрасна възможност за всички спортни клубове на територията на общината да използват съоръжението, когато е свободно. Тук тренират детските отбори на Своге по волейбол, баскетбол, спортна гимнастика, таекуондо и др.", коментира вчера министър Кралев. 

 

 

Проектът за реконструкция на физкултурния салон предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на съществуващата амортизирана дограма, полагане на спортна подова настилка, която да дава възможност да се играят волейбол и баскетбол. Залата ще бъде оборудвана със 189 броя седящи места, от които 5 за хора с увреждания. Ще се извърши цялостен ремонт и обзавеждане на съблекалните помещения, изграждане на модерна отоплителна система, оборудване с необходимите приспособления. Ще бъде изградено техническо помещение и коментаторски пункт.

 

 

 
още от Новини

още от Страната