СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спортният комплекс в Кранево ще е готов напълно догодина
 Facebook

Спортният комплекс в Кранево ще е готов напълно догодина19.09.2017 / 09:30 - citybuild.bg

Вчера министърът на спорта посети новата закрита ледена пързалка с олимпийски размери Black Sea Ice Arena в комплекса.

 

Съоръжението бе открито през юли, като в света съществуват само две други закрити пързалки с олимпийски размери на брега на топло море. Едната е в града домакин на последната зимна олимпиада - Сочи, а другата е в Дубай.

 

 

Пързалката Black Sea Ice Arena е построена върху обща площ 3300 квадратни метра. Обектът работи целогодишно. Леденото поле е с размери 60х30 м и е предназначено за фигурно пързаляне, хокей, кърлинг, както и за любителски занимания. Изградена е и трибуна за 400 зрители.

 

 

Пързалката в Кранево е част от мащабен комплекс на чужди инвеститори на стойност над 50 милиона лева, в който се съчетават условия за спортуване и различни видове туризъм. До момента са изградени хотелската част, луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, спортни площадки, тренировъчна зала и открит и закрит басейни с олимпийски размери, които се загряват с отделената от пързалката топлина.

 

 

През 2018 г. ще завърши финалната част от проекта с откриването на модерни корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих. Комплексът осигурява трудова заетост на местното население и се очаква да привлече нови туристи и инвестиции. С изграждането му е подобрена пътната инфраструктура в района.

 

 
още от Новини

още от Страната