СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Мега спортният комплекс в Разлог скоро ще има първа копка
 Facebook

Мега спортният комплекс в Разлог скоро ще има първа копка13.03.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Внушителното съоръжение ще бъде разположено на площ от близо 103 дка.

 

Две години след подписването на концесионния договор за изграждането на спортен комплекс в м. Байова борика в землището на община Разлог между кмета Красимир Герчев и фирмата на благоевградския бизнесмен Иван Чапов - „Хидроенергийна компания" АД - Благоевград, стартира и строителството на мегакомплекса. На 22 март е церемонията „първа копка".

 

 

В спортния комплекс ще бъде изграден футболен стадион с размери 68/105 метра с покрити трибуни и капацитет 2000 места, при спазване изискванията на УЕФА, както и още четири открити футболни игрища със същите размери, две от които с външни трибуни с капацитет около 2300 места, включващи и съблекални. Към всичките четири футболни терена са предвидени малки паркинги.

 

 

 

Още четири игрища за тенис с размери 18/36 м, две за баскетбол с размери 16,50/30 м и две за волейбол с размери 13/24 м, както и мултифункционална спортна зала с капацитет 1500 места ще бъдат част от спортния комплекс. Открит паркинг с 450 места за автомобили и 10 за автобуси ще улесняват спортуващи и зрители.

 

 

Концесията е за срок от 35 години, а инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи, е в размер на 24 млн. лв. с ДДС. Строителството трябва да приключи до пет години след издаване на разрешителното за строеж. Концесията не позволява да бъде изменяно предназначението на обекта, което е за предоставяне на спортни услуги и дейности както на местното население, така и на туристическия поток в региона, а също така и за осъществяване на тренировъчни и състезателни дейности от спортни организации и клубове. Според условията на концесията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица освен със съгласието на Общинския съвет в Разлог.

 

 

Разлог се утвърди като дестинация с качество на предлаганите услуги. Според статистиката е отчетен ръст от 26% за реализирани нощувки през 2018 г., в сравнение с предходната 2017 г., като 36% от туристите, избрали община Разлог за своята почивка, са чужденци.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано