СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спортното училище в Русе е ремонтирано
 Facebook

Спортното училище в Русе е ремонтирано21.10.2019 / 12:22 - CityBuild.bg

Министърът на спорта Красен Кралев обеща нови зали за бокс и щанги.

 

В неделя министърът на спорта Красен Кралев се включи в официалното откриване на Спортно училище “Майор Атанас Узунов” в Русе. Учебното заведение е ремонтирано със средства на ММС. Проектът е на стойност 3 081 000 лева и включва всички необходими дейности за цялостна модернизация, включително ремонт и реконструкция за въвеждане на мерки по енергийна ефективност и осигуряване достъпа на хора с увреждания до сградите. Общежитието също е обновено изцяло.

 

 

 

След това министър Кралев се срещна с треньора Павел Сяров и представители на боксов клуб "Русе" - най-титулуваният клуб в страната при жените. Бащата на Павел Сяров - Илия Сяров е изпълнителен директор и създател на клуба. Едни от най-известните ни състезателките, които са тренирали в този клуб, са Севда Асенова, Стойка Петрова и Габриела Димитрова. ММС осигурява 250 000 лева за ремонт на залата, който предстои.

 

 

По време на посещението си в Русе спортният министър посети и новия Център по безопасно шофиране с картинг писта към него. Инвестицията е на Центъра по безопасно шофиране, Министерството на младежта и спорта и на Росен Даскалов, който е председател на новосъздадената Българска федерация по картинг и шампион по автомобилизъм и общински ръководител на ПП ГЕРБ.

 

 

Спортният министър се срещна и с европейския ни шампион по вдигане на тежести Ангел Русев, който спечели два златни и един бронзов медал на европейското първенство в Румъния. Залата за щанги също ще бъде обновена изцяло.

 

 

 
още от Новини

още от Страната